Sposób przygotowania:
Hiszpańska zupa z soczewicy
W garnku gotujemy skrzydełka z dodatkiem ziela angielskiego i liscia laurowego .Gotujemy ok 15 min .Dodajemy soczewicę czerwoną połówki , obrane i pokrojone ziemniaki w kosteczkę .Dodajemy obraną i strata na dużych oczkach marchewkę .Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku ok 1 łyża . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulę ,dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną ,i plasterki salami . Smażymy ,dodajemy papryki w proszku ,mieszamy .Na patelnie dodajemy nabierkę wywaru z zupy mieszamy i wlewamy zawartość patelni do garnka z zupą .Gotujemy nadal ok 10 min . Wyciągamy mięsko skubiemy ,obieramy je od kości i dodajemy do zupy . Zaciągamy śmietana kwaśną i dodajemy wyciśnięty czosnek . Już nie gotujemy