Sposób przygotowania:
Hiszpańskie słońce
CIASTO : Na stolnicę wsyp mąkę, drożdże, cukier i sól. Wymieszaj składniki. Zrób wgłębienie w mące i wlej wodę, oliwę i wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut. FARSZ : Na patelni rozgrzej olej. Posmaż mięso. Wsyp sól, pieprz i zioła. Ściągnij z patelni posmażone mięso. Wsyp na patelnię mieszankę warzyw Hortex i smaż parę minut. Dodaj wcześniej przygotowane mięso. Wlej pomidory. Duś parę minut. PRZYGOTOWANIE : Podziel ciasto na dwie części. Każdą rozwałkuj na kształt koła. Na pierwszy kawałek układamy farsz w okrąg oraz na środek. Ciasto z farszem przykrywamy drugim kawałkiem. Na środku połóż miseczkę tak aby znalazł się pod nią cały farsz ze środka. Dociśnij. Dwa kawałki ciasta zlepiamy ze sobą za pomocą widelca - dociskając do siebie końce ciasta. Placek nacinamy w niewielkich odstępach i obracamy kawałki o 90 stopni. Słoneczko posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp sezamem. piec zprzez 35-40 minut w temp 180 stopni.