Sposób przygotowania:
Hot buła
Drożdże rozpuścić w mleku ( 1 szklanka). Dodać szklankę letniej wody i dwie łyżki oleju. Posolić, delikatnie złamać smak odrobiną cukru. Dosypać przesianą mąkę i wyrobić ciasto. Ciasto ma mieć konsystencję nieco bardziej " zwięzłą" niż na pizzę( więcej mąki niż na pizzę). Kiedy będzie odklejać się od ręki odstawić do wyrośnięcia. Przecier wymieszać z czubricą i zmiażdżonym czosnkiem. Kiełbasę pokroić na 12/15 cm kawałki i poprzekrawać na połowę. Natłuścić dłonie olejem. Rwać małe kawałki ciasta, rozciągać i na każdy nakładać posmarowaną przecierem połówkę kiełbaski. Zawijać ją dobrze w ciasto i układać na natłuszczonej blasze. Piec około 40 minut w temperaturze ca 190 stopni. Podawać jeszcze ciepłe. Z tej porcji wychodzi około 12 Hot buł. Smacznego