Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Hot dogi z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowa wersja popularnego fast-fooda

Hot dogi z pieczarkami

Składniki:

Hot dogi z pieczarkami

 

  • 10 parówek
  • 0,5 kg pieczarek
  • 30 dkg sera żółtego
  • 2 srednie cebule
  • Ciasto:
  • 1 jajko
  • 5 dkg drozdży
  • 1 łyzeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • Pół szklanki mleka
  • 2 łyzki oliwy
  • 2,5 szklanki maki
  • Ketchup

 

Sposób przygotowania:

Hot dogi z pieczarkami
Cebule i pieczarki kroimy i razem smażymy. Doprawiamy wg uznania. Ser kroimy na plasterki. Drożdże rozpuszczamy z cukrem i sola. Mleko podgrzewamy z olejem. Do drozdzy dodajemy jajko, następnie mleko. Wsypujemy makę i wyrabiamy ciast (używam miski tupperware). Odstawiamy do wyrośniecia (miska 2 razy się otworzy). Następnei ciasto walkujemy i tniemy jak na rogaliki. Każdą cześc smarujemy ketchupem i nakładamy ser, pieczarki i parówkę. Zwijamy i pieczemy ok. 1 godziny.