Sposób przygotowania:
Imieninowy sernik
Kruche ciasto można przygotować przygotować według mojego przepisu zmieniając tylko składniki, Ciasto rozwałkować, wyłożyć dno i boki tortownicy, ponakłuwać. Piekarnik rozgrzać do temp. 190°C, włożyć ciasto, piec przez 20 min. Przygotować krem: ser utrzeć z cukrem (łyżkę cukru odłożyć), 2 żółtkami i sokiem cytrynowym. Żelatynę namoczyć, rozpuścić podgrzewając, połączyć z masą serową. Szklankę śmietany ubić, połączyć z masą. Masę wyłożyć na upieczony spód ciasta, przykryć folią, wstawić do lodówki, by masa zastygła. Kiwi umyć, obrać ze skórki, po-kroićwplasterki, rozłożyćna wierzchu tortu. Maliny opłukać, osączyć. Pozostałą śmietanę ubić z łyżką cukru, włożyć do szprycy, wycisnąć rozetki, każdą przyozdobić maliną.
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html