kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Indycza golonka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Golonka indycza alternatywa dla prosiaczka :)

Indycza golonka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Indycza golonka

 

Sposób przygotowania:

Indycza golonka
Z oleju i pozostałych składników zrób zalewę. Trzeba dobrze połączyć przyprawy aby nie było grudek. Dodaj cebulę - posiekaj w kostkę. Następnie weź golonkę ( pojedyńczo ) i obtocz w marynacie. Postępuj tak z każdą, włóż na noc do lodówki - w ten sposób mięso nabierze pożądanego smaku. Po wyjęciu z lodówki przegrzeb jeszcze raz każdą z golonek. Rozgrzej tłuszcz na patelni, wsadź golonki i obsmaż z każdej strony ( ogień pod patelnią mały ), w tym czasie nastaw prodiż aby był gorący. Obsmażone golonki, przekładaj do prodiża i piecz do miękkości ok 30 - 50 min. ( pieczemy razem z cebulką i marynatą, w której golonka spała w lodówce ). Gorącą podawaj do spałaszowania. Smacznego
Indycza golonka
Etap 1 - goloneczki od indyczka wrzuć do oleju z przyprawami
Indycza golonka
Etap 2 - dokładnie obtocz z każdej strony w marynacie
Indycza golonka
Etap 3 - obsmaż na patelni z każdej strony i upiecz w prodiżu/piekarniku