Sposób przygotowania:
Indycze faworki
Mięso z piersi indyka kroimy na dość długie 1 cm grubości plastry. Mięso nacieramy przyprawami- imbirem, cury, solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem, skrapiamy 2 łyżkami soku z cytryny. Na środku każdego mięsnego paska robimy 3 cm nacięcie i przewijamy koniec przez środek jak faworki. Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Mięso maczamy w jajku, obtaczamy w bułce i smażymy w głębokim, gorącym oleju z obu stron. Odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Przygotowywałam danie na moja rocznicę ślubu, dodatkowo zrobiłam dekoracje z majonezu i keczupu w kształcie serca, w której można było takiego faworka maczać. Można je również podawać z sałatkami na bazie kapusty pekińskiej
k.tyczynski
marietta