eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1345]

Indycze faworki Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszna chrupiąca przekąska lub danie obiadowe.

Indycze faworki Eli

Składniki:

Indycze faworki Eli

 

  • 1 kg piersi z indyka
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • sól

 

 

  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Indycze faworki Eli
Mięso pokroić na dość cienkie płaty 10 cm na 2.5 cm.Dodać do mięsa sos sojowy.sól ,paprykę ostrą,czosnek granulowany,wymieszać i wstawić do lodówki na całą noc.Wyjąć mięso,zrobić nacięcie wzdłuż przez środek i przeciągnąć jeden koniec przez nacięcie,tak ,jak przy faworkach.Panierować w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej pół na pół z kokosem.Smażyć w głębokim tłuszczu na złoto.Odsączyć na papierze kuchennym.Smacznego!