Sposób przygotowania:
Indycze kąski na dyni.
Mięso pozbawić błon, opłukać.Natrzeć przyprawą pikantną do drobiu i łyżką oleju.Wstawić do lodówki. W międzyczasie obrać ze skórki kawałek dyni,usunąć gąbczasty miąższ ze środka. Pokroić zwarty środek w kostkę ok.2 cm.Cebulę obrać i pokroić w kostkę lub piórka.Dodać do dyni. Posypać solą,pieprzem ziołowym,curry,papryką słodką,czosnkiem granulowanym,ziołami prowansalskimi. Polać dwiema łyżkami oleju i wymieszać. Do rękawa do pieczenia włożyć na dno doprawione kostki dyni.Na wierzchu położyć kawałki mięsa z indyka. Piec w 200 stopniach ok.1 godziny. W trakcie pieczenia w osolonym wrzątku ugotować makaron pełnoziarnisty i zrobić surówkę (u mnie z kapusty pekińskiej z szarą renetą-wśród moich przepisów). Na talerze nałożyć makaron a na nim rozłożyć upieczoną dynię.Obok podać mięso z indyka i surówkę.