agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Indycze medaliny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moje pyszne indycze medaliony

Indycze medaliny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indycze medaliny

 

  • mięso indycze 1 kg
  • bułka czerstwa 1 sztuka
  • mleko 1 szklanka
  • cebula 1 sztuka
  • szczypiorek 1 pęczek
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • olej do smażenia 1/2 szklanki
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • jajko 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Indycze medaliny
Przygotować niezbędne składniki, mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i zmielić w maszynce do mięsa na średnim sicie. Wyrobić dokładnie mięso na jednolitą masę, następnie bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i również zmielić w maszynce, dodać do mięsa, cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić, ostudzić dodać do mięsa, wbić jajko, pokroić drobno szczypiorek ekologiczny i dodać do składników, wsypać przyprawę do mięsa mielonego, dodać pieprz, sól. Formować niewielkie owalne medaliony, spłaszczone, obtaczać w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na kolor złoty.
Indycze medaliny
tak prezentująsię po usmażeniu na złoty kolor
Indycze medaliny
Tutaj mięso na medaliony świeżo zmielone
Indycze medaliny
tutaj układane na patelni, poddawane obróbce cieplnej
Indycze medaliny
zielennka do środka medalionów- musi być ekologiczna