rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Indyczek w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na utrwalaniu diety Dukana na królewską ucztę lub ze skrobią

Indyczek w warzywach

Składniki:

Indyczek w warzywach

 

  • Sznycle z indyka
  • Opakowanie mrożonych warzyw na patelnie(takie w których nie ma ziemniaków)
  • Pół słoiczka przecieru pomidorowego
  • Sos sojowy
  • Odrobina słodzika w płynie(dla bez dietowców można dodać cukru lub miodu)
  • Sezam
  • Makaron(grube rurki,tagliatelle lub inny w\g uznania)

Sposób przygotowania:

Indyczek w warzywach
Ugotować al dente makaron.Sznycle pokroić w paski,podsmażyć na patelni lekko wysmarowanej tłuszczem.Gdy białko w mięsie się zetnie dolać trochę sosu sojowego(nie za dużo sos jest słony) i wrzucić mrożone warzywa.Dusić na małym ogniu aż warzywa będą miękkie(jakieś 20-25min).Dodać przecier pomidorowy i słodzik w płynie(cukier lub miód),wymieszać.Chwilę razem dusić(smak ma być słodko-kwaśny).Na talerz wyłożyć makaron na to indyczka w warzywach i posypać sezamem.Sezam wcześniej można uprażyć na suchej patelni.