Sposób przygotowania:
Indyk pieczony po bawarsku
Indyka umyć, osączyć, natrzeć solą, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, nakłuć widelcem i zalać piwem.
Odstawić indyka na 3 godziny w chłodne miejsce.
Następnie włożyć indyka do gorącego piekarnika i piec. Mięso skrapiać wytworzonym sosem co jakiś czas. Pieczarki i cebulę umyć, obrać, osączyć i pokroić i pod koniec pieczenia dodać
do indyka. Upieczony indyk pokroić na porcje, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną
z żółtkami. Posypać natką pietruszki. Doprawić do smaku solą
i pieprzem. Wstawić do piekarnika i zapiec.
Odstawić indyka na 3 godziny w chłodne miejsce.
Następnie włożyć indyka do gorącego piekarnika i piec. Mięso skrapiać wytworzonym sosem co jakiś czas. Pieczarki i cebulę umyć, obrać, osączyć i pokroić i pod koniec pieczenia dodać
do indyka. Upieczony indyk pokroić na porcje, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną
z żółtkami. Posypać natką pietruszki. Doprawić do smaku solą
i pieprzem. Wstawić do piekarnika i zapiec.