belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Indyk w galaretce porzeczkowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Indyk w galaretce porzeczkowej

Składniki:

Indyk w galaretce porzeczkowej

 

  • piersi indyka 80 dag
  • galaretka porzeczkowa 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • czerwone porto 1 kieliszek
  • rosół z kostki 3/4 szklanki
  • porzeczki 4 kiście
  • mięta kilka listków
  • goździki 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Indyk w galaretce porzeczkowej
Mięso indyka podzielić na 4 filety, posolić, posypać pieprzem. Olej rozgrzać na patelni, smażyć filety z obu stron. Po zdjęciu z patelni trzymać w cieple. Na tę samą patelnię wlać porto, dodać galaretkę porzeczkową, rosół i mieszankę przypraw. Dusić około 3 minuty. Filety ułożyć na półmisku, zalać gorącym sosem, udekorować kiściami porzeczek i listami mięty. Podawać na ciepło.

Tagi:

indyk