Sposób przygotowania:
Indyk w jabłkachmarynowanie
Czubrycę, czosnek, paprykę, sól i pieprz wsypujemy do miseczki , dodajemy roztarty w rękach majeranek i mieszamy
Mięso rozbijamy i obtaczamy w przygotowanych przyprawach.
Odstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny.
podsmażanie
Po tym czasie oprószamy mąką i obsmażamy na gorącym oleju.
Obsmażone mięso przekładamy do rondla, a na pozostałym tłuszczu przesmażamy krótko jabłka, zalewamy 3/4 l wywary warzywnego lub wody.
Jabłka przekładamy na mięso, przykrywamy i dusimy do miękkości ( szybkowar 19 minut)
Uduszone mięso wyjmujemy, a jabłka wraz z sosem miksujemy na gładko.
Do sosu dodajemy śmietanę, krótko zagotowujemy i możemy podawać:)
Marika-
Magdalena88
reanja
Spróbuj koniecznie, bo jabłka bardzo pasują do mięs właśnie:)
reanja
dziękuję i polecam serdecznie:)