Sposób przygotowania:
Indyk w mleku kokosowym
W moździerzu umieszczamy ziarna pieprzu i kolendry i ucieramy. Dodajemy curry, pieprz kajeński i mieszamy. Papryczkę drobno siekamy i łączymy z przyprawami. Kolejno dodajemy mleczko kokosowe i mieszamy. Z mięsa usuwamy błonki, myjemy je i suszmy. Układamy je w foremce i zalewamy przygotowaną marynatą. Najlepiej wybrać takie naczynie, żeby całe mięso było zakryte marynatą. Mięso zakrywamy i wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki (najlepiej na całą noc). Po tym czasie wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 20 minut. Zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy jeszcze godzinę podlewając dość często marynatą. Gotowe mięso podawaj z kaszą kuskus. Życzę smacznego ;)
2milutka
darmiona