evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Indyk w sosie Cebulowym :-)

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Super obiadek dla smakoszy Cebulki :-))

Indyk w sosie Cebulowym :-) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Indyk w sosie Cebulowym :-)

 

  • Pierś z indyka (1/2 kg)
  • 4 duże cebule
  • 4 kostki mięsne (winiary)
  • mąka
  • sól(wg.uznania)
  • pieprz (wg.uznania)
  • 2 łyzeczki papryka w proszku czerwona
  • 2 łyżki margaryny
  • olej do obsmażenia piersi

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie Cebulowym :-)
Pierś myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy w plastry ok. 1 cm i delikatnie rozbijamy je pięścią.
Na talerzyk wsypujemy make i obtaczamy w niej nasze plastry mieska.
Na patelni rogrzewamy olej i podsmazamy na lekko rumiano mięsko z obydwu stron.
Przekładamy do innego naczynia.
Cebule obieramy i kroimy w półkrążki
Teraz tak w rondlu rozpuszczamy margaryne i wrzucamy cebulę. Przyprawiamy ja lekko solą,pieprzem i słodką papryką w proszku.Przez 5 minut smazymy cebulkę ciagle ją mieszając.
Po tym czasie zalewamy ją przegotowaną gorącą wodą ponad jej stan tj.2 cm.
Wrzucamy kostki mięsne i gotujemy do miękkości. Jak cebula już jest miękka robimy zaklepkę z wody i mąki i wlewamy do wywaru cebulowego(mieszając).Wkładamy wcześniej podsmażone mięsko i wszystko razem gotujemy jeszcze ok.3 minutki i gotowe:)
Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)

SMACZNEGO ;-)))
Indyk w sosie Cebulowym :-)
Etap 1
Indyk w sosie Cebulowym :-)
Etap 2
Indyk w sosie Cebulowym :-)
Etap 3

Tagi:

indyk cebula