Sposób przygotowania:
Indyk w sosie Cebulowym :-)
Pierś myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy w plastry ok. 1 cm i delikatnie rozbijamy je pięścią.
Na talerzyk wsypujemy make i obtaczamy w niej nasze plastry mieska.
Na patelni rogrzewamy olej i podsmazamy na lekko rumiano mięsko z obydwu stron.
Przekładamy do innego naczynia.
Cebule obieramy i kroimy w półkrążki
Teraz tak w rondlu rozpuszczamy margaryne i wrzucamy cebulę. Przyprawiamy ja lekko solą,pieprzem i słodką papryką w proszku.Przez 5 minut smazymy cebulkę ciagle ją mieszając.
Po tym czasie zalewamy ją przegotowaną gorącą wodą ponad jej stan tj.2 cm.
Wrzucamy kostki mięsne i gotujemy do miękkości. Jak cebula już jest miękka robimy zaklepkę z wody i mąki i wlewamy do wywaru cebulowego(mieszając).Wkładamy wcześniej podsmażone mięsko i wszystko razem gotujemy jeszcze ok.3 minutki i gotowe:)
Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)
SMACZNEGO ;-)))
Kroimy w plastry ok. 1 cm i delikatnie rozbijamy je pięścią.
Na talerzyk wsypujemy make i obtaczamy w niej nasze plastry mieska.
Na patelni rogrzewamy olej i podsmazamy na lekko rumiano mięsko z obydwu stron.
Przekładamy do innego naczynia.
Cebule obieramy i kroimy w półkrążki
Teraz tak w rondlu rozpuszczamy margaryne i wrzucamy cebulę. Przyprawiamy ja lekko solą,pieprzem i słodką papryką w proszku.Przez 5 minut smazymy cebulkę ciagle ją mieszając.
Po tym czasie zalewamy ją przegotowaną gorącą wodą ponad jej stan tj.2 cm.
Wrzucamy kostki mięsne i gotujemy do miękkości. Jak cebula już jest miękka robimy zaklepkę z wody i mąki i wlewamy do wywaru cebulowego(mieszając).Wkładamy wcześniej podsmażone mięsko i wszystko razem gotujemy jeszcze ok.3 minutki i gotowe:)
Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)
SMACZNEGO ;-)))
robertjankopp
bajtek
haniakson
gabinetasia
msewka
Natala1210
gusia1000