Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Indyk w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczne, nieco inne wydanie indyka w sosie chrzanowo-czosnkowym.

Indyk w sosie chrzanowym

Składniki:

Indyk w sosie chrzanowym

 

  • pierś z indyka
  • cebula czerwona
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki chrzanu
  • 200ml śmietany kremówki
  • sól
  • pieprz
  • ½ pęczka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie chrzanowym
Pierś umyć i osuszyć, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, smażyć kilka minut. Dolać śmietanę kremówkę, czosnek i chrzan, wymieszać. Zredukować sos, doprawić do smaku i dodać natkę pietruszki. Podawać z ryżem lub makaronem.

Tagi:

indyk