paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

indyk z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

niby standardowe danie lecz z innym smakiem

indyk z curry

Składniki:

indyk z curry

 

  • 0,5 piersi z indyka
  • mała cebula
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka przyprawy typu vegeta
  • olej

 

Sposób przygotowania:

indyk z curry
Piersi płuczemy pod bieżącą woda a następnie osuszamy. Kolejnym krokiem jest pokrojenie mięsa w kostkę. Mąkę łączymy z curry, jajkami, vegetą i 4 łyżkami oleju, mieszamy dokładnie. Mięso wkładamy do marynaty mieszamy. najlepiej aby był zostawione tak na noc. Następnie mieszamy dokładnie i smażymy na oleju na złoty kolor. podawać na ciepło