Sposób przygotowania:
Mięso z indyka w delikatnym sosie
Mięso z udźca myję, przekładam do miski, dodaję przyprawy i olej z czosnkiem, całość dokładnie mieszam. Odstawiam miskę z mięsem do lodówki, na co najmniej pół godziny.
Następnie mięso obsmażam, jak mięsko puści sok podlewam gorącą wodą i gotuję do miękkości.
Pieczarki myję, kroję w plasterki, dodaję pod koniec gotowania do mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie, sos zabielam śmietaną. Doprawiam do smaku i podaję.
Można podać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem, co kto lubi.
Następnie mięso obsmażam, jak mięsko puści sok podlewam gorącą wodą i gotuję do miękkości.
Pieczarki myję, kroję w plasterki, dodaję pod koniec gotowania do mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie, sos zabielam śmietaną. Doprawiam do smaku i podaję.
Można podać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem, co kto lubi.