Sposób przygotowania:
Indyk z grzybami leśnymi
Sposób przyrządzenia
Mięso pokroić w paseczki. Grzyby świeże oczyścić, pokroić w paski, mrożone zostawić w całości. Cebulę obrać, posiekać jak najdrobniej. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, strąk pokroić w paseczki. Koncentrat rozpuścić starannie w bulionie. W rondlu o grubym dnie lub w woku rozgrzać oliwę mocno, wrzucać małymi porcjami pokrojone mięso, usmażone i osączone z tłuszczu trzymać w ciepłym miejscu. Do rondla lub woka wrzucić cebulę, grzyby i paprykę, smażyć na małym ogniu do momentu, aż grzyby będą miękkie. Wlać bulion z koncentratem, gotować 5 minut. Dodać usmażone mięso, gotować kolejne 5 minut. Posolić do smaku. Dodać szczyptę cukru, przyprawić pieprzem. Wlać jogurt, przed podaniem dodać natkę, koperek, wymieszać
Mięso pokroić w paseczki. Grzyby świeże oczyścić, pokroić w paski, mrożone zostawić w całości. Cebulę obrać, posiekać jak najdrobniej. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, strąk pokroić w paseczki. Koncentrat rozpuścić starannie w bulionie. W rondlu o grubym dnie lub w woku rozgrzać oliwę mocno, wrzucać małymi porcjami pokrojone mięso, usmażone i osączone z tłuszczu trzymać w ciepłym miejscu. Do rondla lub woka wrzucić cebulę, grzyby i paprykę, smażyć na małym ogniu do momentu, aż grzyby będą miękkie. Wlać bulion z koncentratem, gotować 5 minut. Dodać usmażone mięso, gotować kolejne 5 minut. Posolić do smaku. Dodać szczyptę cukru, przyprawić pieprzem. Wlać jogurt, przed podaniem dodać natkę, koperek, wymieszać