małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Indyk z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z indyka z jabłkiem

Indyk z jabłkiem

Składniki:

Indyk z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Indyk z jabłkiem
Filet z indyka posolić i popieprzyc z każdje strony. Filet włożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy i kroimy na plasterki. Jabłka przekrajamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy na plasterki. Jabłek nie obieramy. Czosnek obieramy i kroimy na drobniutkie talarki. Filet z wierzchu obkłądamy czosnkiem, cebulą i jabłkiem. Posypujemy delikatnie majerankiem i zapiekamy ok godziny w piekarniku angrzanym do 170 stopni.