misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Indyk z orzechami i jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Taka indyczka zadowoli i wybrednych gości.

Indyk z orzechami i jabłkami

Składniki:

Indyk z orzechami i jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Indyk z orzechami i jabłkami
Indyka umyć,osuszyć , natrzeć solą vegetą i papryką.Wewnątrz natrzeć tuszkę majerankiem. Jabłka obraćpokroić na połówki, włożyć do środka z rodzynkami i z orzechami, zaszyć.Masło rozpuścić w brytfannie, dodać olej i ułożyć indyka.Włożyć do piekarnika i piec około 2 godzin często polewając bulionem. Gdy mięso będzie miękkie do bulionu dodać śmietanę, podpiec. Podawać z kluskami śląskimi lub puree ziemn.