kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Indyk z owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Inyk z owocami owocami owocami. Mniam

Indyk z owocami

Składniki:

Indyk z owocami

 

Sposób przygotowania:

Indyk z owocami
W mięsie naciąć głęboką kieszeń, natrzeć solą oraz pieprzem i odstawić na pół godziny. Morele oraz śliwki umyć i dokładnie odsączyć. Do naciętej kieszeni włożyć owoce i mięso spiąć szpadkami. Mięso ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika i posypać wiórkami masła. Przez godzinę piec pod przykryciem, a następnie zdjąć przykrywkę i dopiekać jeszcze przez 15 minut, od czasu do czasu polewając mięso wytworzonym sosem.

Tagi:

śliwki indyk