agnes31

agnes31

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

indyk z sosem z oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

składniki na 6 porcjii sos bedzie mniej kaloryczny jesli śmietanę zastąpisz jogurtem naturalnym

indyk z sosem z oregano

Składniki:

indyk z sosem z oregano

 

  • 80dag fileta z indyka,
  • 1 cebula,
  • 1 chili,
  • 250 ml bulionu,
  • 1/2szkl.śmietany,
  • 1łyżka siekanego oregano,
  • po 3łyżki musztardy francuskiej i posiekane oliwki,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

indyk z sosem z oregano
mięso natrzyj sola i pieprzem.Zrumień na oleju,włóz do brytfanny.Chili oczysc,posiekaj, posyp indyka.Cebulę,obierz,posiekaj,zeszklij.Wymieszaj z bulionem,podlej mieso.Brytfankę przykryj,wstaw mięso do pieca rozgrzanego do temp.200stopni.piecz 1godzinę.Sos z pieczenia przecedz dodaj musztardę ,oliwki,śmietanę i oregano.zagotuj

Tagi:

indyk