Sposób przygotowania:
Indyk z warzywami.
Umyte,osuszone sznycle kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oleju z dodatkiem czosnku pokrojonego w drobną kosteczkę,przyprawy do kurczaka i pieprzu.Następnie dodajemy obrane pieczarki pokrojone w plastry,delikatnie solimy i dalej smażymy mieszając. Po chwili smażenia wrzucamy paprykę pokrojoną w cienkie paseczki,cukinię pokrojoną wzdłuż również na cienkie paseczki(pokroiłam ją za pomocą obieraczki do warzyw) oraz dodajemy pędy bambusa odsączone z zalewy.Doprawiamy w/w przyprawami i smażymy-mieszając od czasu do czasu do zwiędnięcia warzyw tj.cukini i papryki bo bambus będzie twardy(Pamiętajmy że warzywa mają być umyte i osuszone ;)) Następnie dodajemy puszkę pomidorów i całość mieszamy,ewentualnie możemy sobie jeszcze doprawić i podajemy np. z dowolnym makaronem.... SMACZNEGO :=)
gusia1000