Sposób przygotowania:
Indyk z winogronami
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić na kawałki. Następnie umieścić je w garnku wypełnionym wodą. Dodać pierś z indyka, szczyptę soli i gotować do momentu, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyciągnąć je, ostudzić i pokroić w plastry. Wywar z mięsa pozostawić do zrobienia galarety.
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i rozpuścić ją w gorącym wywarze. Pozostawić, aby lekko stężała.
Na półmisku ułożyć plastry pomarańczy, indyka, majonez, brzoskwinie, oraz winogrona. Wszystko posypać pociętą natka pietruszki i polać tężejącą galaretką. Schłodzić.
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i rozpuścić ją w gorącym wywarze. Pozostawić, aby lekko stężała.
Na półmisku ułożyć plastry pomarańczy, indyka, majonez, brzoskwinie, oraz winogrona. Wszystko posypać pociętą natka pietruszki i polać tężejącą galaretką. Schłodzić.