fabkajafab

fabkajafab

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

indyk/kurczak z zurawinowym zakonczeniem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Nie wiesz co zrobic z resztka kurczaka lub indyka? To juz nie problem ta salatka uratuje cie przed marnowaniem jedzenia.

indyk/kurczak z zurawinowym zakonczeniem

Składniki:

indyk/kurczak z zurawinowym zakonczeniem

 

  • 225 g upieczonego kurczaka lub indyka (pociety na srednie kawalki)
  • 4 szalotki (w kostke)
  • 150 g malutkich ugotowanych buraczkow (na 4 czesci)
  • 75 g chilli (pokrojone w cieniutkie okregi)
  • 120 g zieleniny (szpinak, rukwia wodna, salata lodowa)

 

  • Sos:
  • 3 lyzki sosu z zorawin (ja uzywam tego z IKEA)
  • 1/2 limonki (tylko sok)
  • 1 lyzka oliwy z oliwek (moze byc olej)

 

Sposób przygotowania:

indyk/kurczak z zurawinowym zakonczeniem
Umiesc wszystkie skladniki w duzej misce wymieszaj lekko, w osobnym naczyniu przygotuj sos wymieszaj dokladnie i polej min salatke, serwuj natychmiast.