Sposób przygotowania:
Irish stew
Jagnięciną pokroić w kostkę .Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać.Por oczyścić naciąć wzdłuż dokładnie umyć białą oraz zieloną część pokroić w małe cienkie pół plasterki.W dużym garnku rozgrzać masło zrumienić na nim kawałki mięsa wyjąć z garnka i odstawic na bok. na tym samym tłuszczu poddusic cebulę czosnek i por dodać mięso i polać taką iloscią bulionu aby przykryło mięso.Wszystko gotować na małym ogniu przez 30 min.Ziemniaki obrać pokroić w kostkę wielkości 1 cm .Kapustę umyć pokroić na 4 części usunać głąb i poszatkować.Do gotującego się mięsa dodać ziemniaki i bulion według uznania gotować 15 min następnie dołączyć kapustę i gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.