zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Izaura

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Ten przepis zna wiele osób, jest łatwy i ciasto zawsze wychodzi.

Izaura

Składniki:

Izaura

 

  • CIASTO:
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyżki dowolnego dżemu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • MASA SEROWA:
  • 500 g twarogu
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3/4 szk cukru
  • 3 jajka
  • 1 łyżka budyniu śmietankowego

Sposób przygotowania:

Izaura
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować robotem. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek i białka ubić na sztywno. Twaróg zmiksować. Margarynę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budyń i ostudzony tłuszcz. Wymieszać. Na koniec dodać do masy pianę i lekko wymieszać. Kłaść łyżką masę serową na ciemne ciasto robiąc kleksy. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem.