Sposób przygotowania:
Izaura
Ciasto:
Wszystkie składniki (*) gotować 5minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać (odlać 1/2 szklanki) dodać 1,5 szklanki mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia i pianę z białek. Delikatnie wymieszać, wlać do wysmarowanej formy
Masa:
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, ser, na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Piec 60minut w temeraturze 200stopni.
Po upieczeniu polać ciasto odlaną polewą i posypać kokosem lub orzechami
Wszystkie składniki (*) gotować 5minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać (odlać 1/2 szklanki) dodać 1,5 szklanki mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia i pianę z białek. Delikatnie wymieszać, wlać do wysmarowanej formy
Masa:
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, ser, na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Piec 60minut w temeraturze 200stopni.
Po upieczeniu polać ciasto odlaną polewą i posypać kokosem lub orzechami