mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Jabłczak na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Szybki jabłczak gdy nie mamy chęci na nic lepszego

Jabłczak na szybko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłczak na szybko

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłczak na szybko
Z mąki, cukru, margaryny, śmietany, żółtek i sody ugniatamy ciasto kruche. Dzielimy je na dwie części. Pierwszą wykładamy spód natłuszczonej blachy (24/32). Jabbłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Wysypujemy na ciasto, posypujemy łyżeczką cynamonu. Z drugiej części ciasta wałkujemy prostokąt i przykrywamy jabłka. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 160 stopni. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem podrem.
Jabłczak na szybko
Z mąki i pozostałych składników ugniatamy ciasto kruche
Jabłczak na szybko
Wyrobione ciasto kruche dzielimy na dwie części.
Jabłczak na szybko
Jabłka kroimy na małe kawałki i wysypujemy na ciasto.
Jabłczak na szybko
Jeszcze ciepły placek posypujemy cukrem pudrem.