shimetsu

shimetsu

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla smakoszy ciast z jabłkami ;]

Jabłecznik

Składniki:

Jabłecznik

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
zagnieść ciasto z mąki, cukru, 2 łyżeczek proszku dopieczenia, kostki margaryny i 5 ŻÓŁTEK. Większą część ciasta wyłożyć na blachę, a resztę schować do zamrażarki, przyda się później. Na ciasto rozłożyć mus zmieszany z kaszą, posypać cynamonem do smaku. Białka, które nam zostały ubić na sztywną pianę i wyłożyć na mus. Wyjąc nasz zamrożony kawałek ciasta i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Piec około 40 min do zarumienienia. Smacznego :)