Sposób przygotowania:
Jabłecznik capucino od Hamrocyka
Robimy biszkopt białka oddzielamy od żółtek , białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , dodajemy cukier , żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu wodę.Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą , pieczemy w nagrzanym piekarniku niezwłocznie po zrobieniu w 180 stopniach około 30 minut.jabłka obieramy , kroimy na mniejsze kawałki , ananasa w soku miksujemy i wlewamy do jabłek , gotujemy pod przykryciem aż do momentu gdy jabłka będą miękkie , wtedy zdejmujemy z ognia i wsypujemy dwie galaretki cytrynowe , trzeba masy popróbować czy jest wystarczająco słodka jak nie to dołożyć cukru pudru.Jeszcze ciepłą masę z jabłek nałożyć na zimny biszkopt. Czekoladę jedną i drugą ścieramy na tarce , zamiast gorzkiej może być mleczna.Śmietanę z dodatkiem cukru pudru ubijamy na sztywno , wsypujemy capucino i mieszamy ręcznie łyżką , dodajemy połowę wiórek z jednej i połowe z drugiej czekoladyoraz rozpuszczoną w wodzie żelatynę i wykładamy na masę jabłeczną.pozostałą czekoladą posypujemy wierzch ciasta.