Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Jabłecznik mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i zawsze smaczne ciasto

Jabłecznik mojej mamy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłecznik mojej mamy

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik mojej mamy
Margarynę topimy w rondelku, a następnie odkładamy do wystygnięcia. Ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy jajka, całość miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencje. Połowę ciasta przekładamy na blachę i pieczemy w temp. 180 stopni przez 10 minut. Potem kładziemy na ciasto jabłka i wykładamy na nie resztę ciasta. Pieczemy ok. 50-60 minut w tej samej temp. Po wystygnięciu podajemy z bitą śmietaną.
Jabłecznik mojej mamy
Jajka miksujemy z tłuszczem oraz jajkami
Jabłecznik mojej mamy
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia a następnie miksujemy
Jabłecznik mojej mamy
Pieczemy spód 10 minut a następnie smarujemy jabłkami
Jabłecznik mojej mamy
Na jabłka nakładamy drugą połowę ciasta