Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Jabłecznik z jagodami goji

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Jabłecznik, który powstał bardzo spontanicznie, niemalże z przypadku, bo to miała być szarlotka sypana. Ciasto jest zwarte i syte. Idealne na śniadanie.

Jabłecznik z jagodami goji

Składniki:

Jabłecznik z jagodami goji

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z jagodami goji

ETAP 1:

Jabłecznik z jagodami goji
Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z cukrem, jagodami, masłem.

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej z grubymi oczkami. Wymieszać z cukrem brązowym, cynamonem, rozpuszczonym masłem i jagodami goji.

ETAP 2:

Jabłecznik z jagodami goji
Mąkę należy przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia.

Mąkę przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia,wymieszać z kaszą manną i białym cukrem.

ETAP 3:

Suche składniki wymieszać z jabłkami i wyłożyć do formy o wymiarach 21x30cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok50min. Smacznego :)