Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kisielem
Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części(większą i mniejszą). Większą częścią wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki.
Jabłka obieramy, kroimy na większe kawałki i oprószamy dość równomiernie kisielem.
Tak przygotowane jabłka wykładamy na ciasto i zasypujemy cynamonem. Ubijamy białka, dodajemy oba cukry i mąkę ziemniaczaną. Łączymy i wykładamy na na jabłka.
Całość zasypujemy kruszonką z reszty ciasta.
Pieczemy ok 40 min w 190 stopniach.
Jabłka obieramy, kroimy na większe kawałki i oprószamy dość równomiernie kisielem.
Tak przygotowane jabłka wykładamy na ciasto i zasypujemy cynamonem. Ubijamy białka, dodajemy oba cukry i mąkę ziemniaczaną. Łączymy i wykładamy na na jabłka.
Całość zasypujemy kruszonką z reszty ciasta.
Pieczemy ok 40 min w 190 stopniach.