Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kokosem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło oraz żółtka i śmietanę. Zagnieść szybko ciasto i schłodzić przez około godzinę, następnie rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną i posypaną bułką tartą blachę.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dusić z cukrem i cynamonem na maśle często mieszając. Dodać budynie rozmieszane z wodą i wymieszać.
Wylać na ciasto. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni następnie ubić białka z cukrem i dodać kokos. Wyłożyć na jabłka i piec jeszcze około 15 minut.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dusić z cukrem i cynamonem na maśle często mieszając. Dodać budynie rozmieszane z wodą i wymieszać.
Wylać na ciasto. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni następnie ubić białka z cukrem i dodać kokos. Wyłożyć na jabłka i piec jeszcze około 15 minut.