iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jabłecznik z orzechowa kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jabłecznik z brzoskwiniami i kruszonką orzechową

Jabłecznik z orzechowa kruszonką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jabłecznik z orzechowa kruszonką

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z orzechowa kruszonką
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito . Dodaj margarynę pokrojona w plasterki, cukier i jedno jajko i jedno żółtka. Posiekaj dużym nożem. Szybko wyrób gładkie ciasto i wstaw je do lodówki na ok 30 min . Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Zimne ciasto rozwałkuj i przełóż do blaszki. Powykuwaj widelcem ciasto. Nałóż jabłka prażone . Brzoskwinie obierz z skórki i usuń pestkę pokrój w kostkę i poukładaj na jabłkach. Teraz zrób kruszonkę W misce rękami wymieszaj mąkę , tarte orzechy i cukier.Gotową kruszonkę wyłóż na jabłka. Wstaw placek do piekarnika na ok 40 min.
Jabłecznik z orzechowa kruszonką
Tak jabłecznik wygląda po przecięciu dużo owoców pycha