Sposób przygotowania:
Jabłecznik z serem
CIASTO: mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, wyłożyć na stolnicę. Zrobić rowek margarynę, żółtka, cukier, oraz śmietanę i wyrobić ciasto, powinno być miękkie, wyłożyć na brytfankę. Jabłka włożyć do rondla dodać cukier oraz kisiele chwilę podsmażyć, dać do schłodzenia. Następnie zmielić ser. Do miksera włożyć masło oraz cukier chwilę ucierać, następnie dodać żółtka, gdy wszystko dokładnie się połączy dodajemy po łyżce sera aż do skończenia, a na koniec budyń. Wszystko dobrze ucieramy. Galaretki gotujemy według przepisu na opakowaniu.(można dodać mniej wody). Na ciasto wykładamy jabłka, następnie ser i pieczemy w 180 stopniach przez około 45-50 min. Po upieczeniu zimne zalać tężejącą galaretką. Schłodzić około 2 godziny. Smacznego.