Sposób przygotowania:
Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie
Kruche ciasto;mąkę posiekać z zimną margaryną dodać jajko, cukier puder,kakao,sól i zagnieść ciasto.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć równomiernie kruche ciasto.Nakłuć ciasto widelcem i włożyć na 1h do lodówki. Jabłka zetrzeć na cieniutkie plasterki podsmażyć na patelni do miękkości.Na koniec dodać cynamon i cukier,pozostawić do wystudzenia. Twaróg zmielić dwukrotnie i dodać skórkę startą z pomarańczy.W naczyniu utrzeć do białości żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dodawać porcjami zmielony twaróg,zimną roztopioną margarynę,proszek budyniowy i dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywno i za pomocą drewnianej łyżki wmieszać delikatnie do masy serowej.Na końcu dodać rodzynki oprószone mąką i przemieszać.Masę serową wyłożyć na kruchym cieście i włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem .Po 40 min wyjąć na ser rozłożyć zimne jabłka i posypać płatkami migdałowymi i piec jeszcze 25 min.Piekarnik wyłączyć a sernik zostawić jeszcze na pół godziny.Blacha 36*24 cm
czekoladka_m