Sposób przygotowania:
Jabłka na piernikowym spodzie
Ucieramy jaja z cukrem, dodajemy starte jabłka - mieszamy. Przesiewamy do miski suche składniki mieszamy. Dodajemy je do masy jajecznej partiami na zmianę z olejem. Wlewamy ciasto do wyłożonej papierem formy, posypujemy pokrojonymi jabłkami. Pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni w zależności od rodzaju formy. Studzimy je.
Do rondelka wkładamy rozparowane jabłka, dodajemy galaretkę i podgrzewamy mieszając do jej rozpuszczenia. Po przestudzeniu jabłek z galaretką rozsmarowujemy je na na powierzchni ciasta i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy wiórkami kokosowymi.
Do rondelka wkładamy rozparowane jabłka, dodajemy galaretkę i podgrzewamy mieszając do jej rozpuszczenia. Po przestudzeniu jabłek z galaretką rozsmarowujemy je na na powierzchni ciasta i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy wiórkami kokosowymi.
edytaha
jaNina
Dziękuję! To był eksperyment, ale muszę przyznać , że udany.
Mogę polecić :)
-Natka-
jaNina
Dziś już wtorek, więc niestety kochana...
ale następnym razem odłożę kawałeczek - masz jak w banku!