mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Jabłkowe pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jabłkowe pierogi, świetne na obiad

Jabłkowe pierogi

Składniki:

Jabłkowe pierogi

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowe pierogi
Przygotuj dużą miskę, włóż do niej mąkę(4 szklanki), margarynę,śmietanę, drożdże,jajko.Zagnieć ciasto. Gdy będzie jednolite, bez grudek, elastyczne, odłóż je w ciepłe miejsce na 20 minut. Po tym czasie posyp je resztą mąki i rozwałkuj cienko (ok 0,4 cm) Wytnij krążki (najlepiej za pomocą szklanki) Umyj jabłka, pokrój na drobne kawałki. Ułóż je na środku każdego kółka i sklej boki. Jedno jajko rozbełtaj widelcem i posmaruj nim ciasta. Piec ok 25 minut w temp 280 st C