Sposób przygotowania:
Jabłkowe rwane ciasto
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść ciasto.
Zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki aby się schłodziło.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Tortownicę wysmarować margaryną i posypać kaszą manną, a nadmiar kaszy wysypać.
Ciasto podzielić na dwie części.
Z pierwszej części odrywać niewielkie kawałki pokrywając spód blaszki.
Ciasto lekko docisnąć do spodu.
Na ciasto wyłożyć pokrojone jabłka, posypać je karmelem z wanilią i cukrem cynamonowym.
Potem wziąć drugą część ciasta i również rwać na kawałeczki i kłaść je na jabłkach.
Znowu lekko docisnąć ciasto, wstawić je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec 45 minut.
Po przestudzeniu ciasto posypać cukrem waniliowym.
Zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki aby się schłodziło.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Tortownicę wysmarować margaryną i posypać kaszą manną, a nadmiar kaszy wysypać.
Ciasto podzielić na dwie części.
Z pierwszej części odrywać niewielkie kawałki pokrywając spód blaszki.
Ciasto lekko docisnąć do spodu.
Na ciasto wyłożyć pokrojone jabłka, posypać je karmelem z wanilią i cukrem cynamonowym.
Potem wziąć drugą część ciasta i również rwać na kawałeczki i kłaść je na jabłkach.
Znowu lekko docisnąć ciasto, wstawić je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec 45 minut.
Po przestudzeniu ciasto posypać cukrem waniliowym.