Sposób przygotowania:
Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, zostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić i przestudzić. Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodać do niej jajko, masło i rozczyn drożdżowy, dokładnie wymieszać, zagnieść gładkie ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć dłońmi w duży prostokąt, posypać cynamonem. Na cynamon rozłożyć jabłka. Ciasto zwinąć w roladę, gęsto ponakłuwać widelcem i ułożyć na natłuszczonej blasze. Piec w 180 stopniach przez ok. 35 minut (aż się ładnie zrumieni). Jeszcze ciepłą roladę polukrować.
![Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablkowo-cynamonowa-rolada-drozdzowa-117775.jpg)
![Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablkowo-cynamonowa-rolada-drozdzowa-117776.jpg)
![Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablkowo-cynamonowa-rolada-drozdzowa-117777.jpg)
![Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa Jabłkowo-cynamonowa rolada drożdżowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablkowo-cynamonowa-rolada-drozdzowa-117778.jpg)
kasiular
Beatris
Dziękuję. Cieszę się, że smakowała.