Sposób przygotowania:
Jabłuszkowy Paj
Ciasto: Z mąki ,masła szczypty soli cukru i jajka zagniatamy szybko ciasto dolewając wodę .Następnie dzielimy je na dwie części jedną częścią wylepiamy wysmarowaną okrągłą formę tak aby brzegi również były wylepione.
Nadzienie: jabłka obieramy ze skórek dzielimy na ósemki wrzucamy do miseczki dodajemy mąkę kukurydzianą oraz cukier trzcinowy i przyprawę do jabłecznika mieszamy wszystko w miseczce i takim przygotowanym nadzieniem wykładamy na ciasto.
Resztę ciasta wałkujemy lub palcami rozgniatamy na wierzchu i wkładamy do nagrzanego do 200* piekarnika i pieczemy około 40 minut.Aż ciasto zrobi się złociste...Moim zdaniem najsmaczniejsze jeszcze ciepłe! Pycha!
Nadzienie: jabłka obieramy ze skórek dzielimy na ósemki wrzucamy do miseczki dodajemy mąkę kukurydzianą oraz cukier trzcinowy i przyprawę do jabłecznika mieszamy wszystko w miseczce i takim przygotowanym nadzieniem wykładamy na ciasto.
Resztę ciasta wałkujemy lub palcami rozgniatamy na wierzchu i wkładamy do nagrzanego do 200* piekarnika i pieczemy około 40 minut.Aż ciasto zrobi się złociste...Moim zdaniem najsmaczniejsze jeszcze ciepłe! Pycha!
edytaha
2milutka
bo pachniało w całym domu niestety już śladu...
zewa
2milutka
a dla czego ma uraz ? za bardzo się przejadł:)moje uwielbiają tak jeść:))))
zewa
2milutka
Bidulek:( dzieci tak mają umiaru nie znają...
monikaT83
2milutka
to piecz szarlotkę:)