Sposób przygotowania:
Jagielnik a'la bounty z jabłkiem i porzeczkamiETAP 1:

Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę i cukier puder przesiewamy przez sito. Dodajemy posiekane masło. Ciasto zagniatamy, owijamy folią i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy na dno tortownicy. Ciasto nakłuwamy i pieczemy przez 20- 25 minut w 180 st. C.
ETAP 2:

Jabłka myjemy i obieramy, kroimy w kostkę, smażymy na 2/3 łyżki masła.
ETAP 3:

Przygotowujemy masę z kaszy jaglanej.
Kaszę 3 x przepłukujemy wodą i wsypujemy do garnka. Wlewamy mleko owsiane i gotujemy przez ok. 25 minut, aż kasza będzie miękka. Dodajemy cukier, stałą część z mleka kokosowego i wiórki kokosowe, podgrzewamy, mieszając.
Masę blendujemy na gładko.
ETAP 4:

Do masy jaglanej dodajemy jabłka. Mieszamy.
Masę jaglaną wykładamy na kruchy spód.
Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
ETAP 5:

Przygotowujemy polewę. Czekoladę siekamy. Masło i mleko podgrzewamy w garnku, dodajemy czekoladę. Podgrzewamy do uzyskania jednolitej polewy.
Polewę rozsmarowujemy na masie jaglanej.
Ciasto dekorujemy porzeczkami i płatkami migdałowymi.