Sposób przygotowania:
Jaglana pizza z duszonym burakiem i makreląETAP 1:
Kaszę zmiksować blenderem ( powinna być jeszcze ciepła,łatwiej wtedy miksować).
Doprawić wszystkimi przyprawami i wymieszać.
ETAP 2:
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować kaszę tworząc okrąg. Piekarnik nagrzać do 180 st i wstawić spód jaglany.
Piec około 15 minut.
ETAP 3:
W między czasie pokrojony w plasterki czosnek zeszklić na oleju. Dodać starty na tarce o dużych oczkach burak. Smażyć około 2-3 minuty, po czym wlać 1/2 szklanki wody i dusić aż płyn odparuje.
Oprószyć solą, dusić do miękkości.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Na podpieczony spód wyłożyć buraki.
ETAP 4:
Makrelę podzielić w palcach na małe kąski i ułożyć na burakach. Na koniec dać kawałki sera. Zapiekać w 180 st około 10 minut. Przed podaniem udekorować pokrojonym porem.
Smacznego!