kiad

kiad

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 48]

Jaglane brownie bananowo-daktylowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ahhh te masy kremowe,śmietanowe, czekoladowe :-) Wylizywać je paluszkiem to najlepsza frajda. Ale czasami dość tego słodkiego i przestawiam się na fit! I takie jest to ciacho!

Jaglane brownie bananowo-daktylowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jaglane brownie bananowo-daktylowe

na ciasto

Sposób przygotowania:

Jaglane brownie bananowo-daktylowe
Przygotowanie ciasta zaczynamy od ugotowania kaszy jaglanej- przepłukujemy suchą kaszę kilka razy pod bieżącą wodą, potem zalewamy tak aby wody było dwa razy więcej niż kaszy, i gotujemy około 15 minut)

W tym czasie zalewamy wrzątkiem daktyle i moczymy około 30 minut.

Wystudzoną kaszę mieszamy ze zmiksowanymi razem: daktylami, bananami, mąką i kakao. 

Powstanie jednolita masa w pięknym czekoladowym kolorze.

Pieczemy w 185 stopniach, w blaszce wyściełanej papierem do pieczenia i obsypanej lekko bułką tartą.

Czas pieczenia około 30 minut, będzie gotowe jak zrobi nam się skorupka na wierzchu, a przy dotknięciu będzie się lekko uginać.
Jaglane brownie bananowo-daktylowe
Po upieczeniu widać urocze spękania, które nadają uroku
Jaglane brownie bananowo-daktylowe
Bogatsza wersja to doatek owoców i gałka loda

Tagi:

brownie ciasto