Sposób przygotowania:
Jaglane brownie bananowo-daktylowe
Przygotowanie ciasta zaczynamy od ugotowania kaszy jaglanej- przepłukujemy suchą kaszę kilka razy pod bieżącą wodą, potem zalewamy tak aby wody było dwa razy więcej niż kaszy, i gotujemy około 15 minut)
W tym czasie zalewamy wrzątkiem daktyle i moczymy około 30 minut.
Wystudzoną kaszę mieszamy ze zmiksowanymi razem: daktylami, bananami, mąką i kakao.
Powstanie jednolita masa w pięknym czekoladowym kolorze.
Pieczemy w 185 stopniach, w blaszce wyściełanej papierem do pieczenia i obsypanej lekko bułką tartą.
Czas pieczenia około 30 minut, będzie gotowe jak zrobi nam się skorupka na wierzchu, a przy dotknięciu będzie się lekko uginać.
W tym czasie zalewamy wrzątkiem daktyle i moczymy około 30 minut.
Wystudzoną kaszę mieszamy ze zmiksowanymi razem: daktylami, bananami, mąką i kakao.
Powstanie jednolita masa w pięknym czekoladowym kolorze.
Pieczemy w 185 stopniach, w blaszce wyściełanej papierem do pieczenia i obsypanej lekko bułką tartą.
Czas pieczenia około 30 minut, będzie gotowe jak zrobi nam się skorupka na wierzchu, a przy dotknięciu będzie się lekko uginać.