Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Jaglane gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

trochę inna wersja gołąbków

Jaglane gołąbki

Składniki:

Jaglane gołąbki

 

  • 1 główka białej kapusty może być włoska jak ktoś lubi
  • 1 1/2-2 szklanek kaszy jaglanej
  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
  • 1 średnia cebula
  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1-2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku
  • kilka posiekanych pieczarek

Sposób przygotowania:

Jaglane gołąbki
Zaparzamy kapustę i zdejmujemy z niej ładne liście uważając by się nie porwały. Kaszę gotujemy na sypko. Mięso lekko podsmażamy następnie dusimy do miękkości. Posiekaną cebulę zeszklić. Szpinak odparowujemy z wody.
Wszystkie składniki doprawiamy i mieszamy razem na jednolitą masę. Formujemy klopsy i układamy na liściach i zwijamy. Następnie ułożone w garnku dusimy pod przykryciem do miękkości. Możemy podawać tradycyjnie w sosie pomidorowym lub pieczarkowym jeśli wolimy.