Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jaglany przegląd

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jaglany przegląd, czyli ugotowana kasza jaglana podsmażona z tym, co znalazłam w lodówce. Prosto i smacznie:)

Jaglany przegląd Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jaglany przegląd

 

Sposób przygotowania:

Jaglany przegląd
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Brokuł ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić, podzielić na małe różyczki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć ją. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je, lekko doprawić solą i pieprzem. Dodać kaszę, wymieszać, chwilę razem podsmażać. Na koniec dodać brokuł i posiekaną bazylię. Wymieszać.
Jaglany przegląd
Ugotowana odcedzona i wysypana z woreczka kasza.
Jaglany przegląd
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na oleju.
Jaglany przegląd
Pokrojone w półplasterki pieczarki dodane do podsmażonej z cebulą kiełbasy.
Jaglany przegląd
Brokuł i bazylia dodane do podsmażonej z dodatkami kaszy.